Beeld- en fotoverwerking: FastStone

Met FastStone Image Viewer bekijk je afbeeldingen en voer je kleine bewerkingen uit. De software biedt naast een flinke hoeveelheid effecten een ontwerpstudio voor diapresentaties.

Wat lijkt op een eenvoudige foto-verkenner blijkt vele malen uitgebreider. FastStone Image Viewer kent trucjes, waaronder een paar keileuke. Kies uit onder andere 92 randen, verbeter de kleuren van foto’s of reduceer de kleuren om bestanden kleiner te maken. Natuurlijk heeft FastStone Image Viewer ook een rode-ogen corrector in huis.

Een coole optie bij de weergave van foto’s op volledig scherm (dubbelklik hiervoor een foto) is de zoom-optie. Terwijl je de muisknop houdt ingedrukt, beweeg je een vergroting met de muis, iets dat prima werkt. Ook klik je op de voorbeeldweergave in het hoofdscherm om delen uit te vergroten. Naast de puike ‘elementaire’ instrumenten (zoomen, bijsnijden, kleurbewerking) vind je leuke opties onder het menu Ontwerpen.

Zo maak je hier gemakkelijk een diapresentatie die je met anderen deelt. FastStone Image Viewer slaat de diapresentatie als uitvoerbaar bestand (*.exe) op, waardoor iedereen het kan openen. Desgewenst zet je zelfs muziek onder de diashow! Ook de stripfunctie is een leuke gimmick: FastStone Image Viewer maakt op verzoek van je foto’s een beeldverhaal. Voeg simpelweg foto’s toe en het programma zet ze comic-esque naast elkaar.

Als je graag door digitale foto’s bladert en deze categoriseert of bewerkt, dan is FastStone Image Viewer een juweeltje. De interface is helder, de ontwerpstudio voor diapresentaties subliem. Zoveel gemak in één applicatie kan maar tot een ding leiden: een onmiddellijke download!

Voors:

  • Meerdere foto’s tegelijk bewerken
  • Diavoorstellingen maken

Downloaden: http://www.download.com/FastStone-Image-Viewer/3000-2192-10324485.html?part=dl-FastStone&subj=dl&tag=button