Eerbetoon aan dichteres-schrijfster Alice Nicolas

nieuws-limburg-hbvlaliceNadine Delleur regisseerde een videofilm over het leven en werk van de Landense dichteres en schrijfster Alice Nicolas. De première,
die plaatsvond in het lokaal van de videoclub Lavidac vzw in Landen, kon rekenen op een talrijk opgekomen en geboeid publiek.

“Mijn film is een eerbetoon aan Alice”, aldus Nadine. “Hij brengt haar levensverhaal, een gedichtenbundel van en met Alice in de hoofdrol.” Alice Nicolas werd geboren in Abolens nabij Hannuit, maar groeide op in de Landense deelgemeente Walshoutem. Van kindsbeen af was Alice geboeid door lezen en schrijven. Vooral de gedichten die zij tijdens haar schooltijd te horen kreeg, klonken haar als muziek in de oren. Zoveel jaren later is de schrijfmicrobe bij Alice nog steeds aanwezig. Schrijven is voor haar als schilderen, musiceren, beeldhouwen… Iets waarvan men in de ban geraakt, een passie.”

De videofilm kost 20,- euro en kan besteld worden bij Nadine Delleur (nadine-laurent@skynet.be of tel. 011 88 54 92).